اخبار و مقالات

کنترل ترس کودکان از تجهیزات یونیت دندانپزشکی

ترس کودکان از تجهیزات دندانپزشکی
Rate this post

ترس کودکان از تجهیزات دندانپزشکی

تکنیک هایی برای کاهش ترس کودکان از تجهیزات دندانپزشکی به عملکرد بهتر آنها در این زمینه کمک می کند. بر کسی پوشیده نیست که کودکان با بزرگسالان متفاوت هستند. بنابراین، انتظار نمی رود که کودکان خردسال زمانی که در محیطی متفاوت هستند و تجهیزات دندانپزشکی را از کنار اتاق دندانپزشکی یا روی صندلی که در آن نشسته اند می بینند، واکنشی مشابه بزرگسالان نشان ندهند. کار با کودکان با بزرگسالان متفاوت است و نیازمند توجه به مشکلات و درک رفتار آنهاست.

ترس یکی از رایج ترین واکنش هایی است که کودکان هنگام مراجعه به پزشک به خصوص دندانپزشک نشان می دهند. به دلیل ناشناخته بودن این محیط، نمی توان انتظار بیشتری از آن ها داشت اما یافتن راه حل می تواند ترس آنها را کاهش دهد و به آنها کمک کند تا برای درمان با دندانپزشک همکاری کنند. راه حل هایی برای کاهش ترس کودکان از تجهیزات یونیت دندانپزشکی در زیر ذکر شده است.

علت ترس بچه ها از دندانپزشکی

برخلاف بسیاری از رشته های پزشکی که رابطه ی بیمار و پزشک صرفا دو طرفه می باشد و ضلع و شاخه ی اضافی ندارد، در دندانپزشکی کودکان در خوش بینانه ترین حالت، این رابطه سه طرفه می باشد!!!سه ضلع ارتباطی دندانپزشکی اطفال شامل: کودک، پزشک و طرف دیگر والدین کودک می باشد. در مواقعی ممکن است ضلع والدین این ارتباط گسترش یافته و به افراد بیشتری مانند: پدربزرگ، مادربزرگ و حتی اقوام درجه دو مانند: خاله، دایی و… منتهی شود.

در این حالت کار برای کودک کمی دشوار خواهد شد. علت این است که کودک همیشه یک راه گریز پیدا می کند!!! زیرا در این صورت کودک بجای برقراری ارتباط مناسب با تجهیزات یونیت دندان پزشکی اعم از یونیت دندانپزشکی و دندانپزشک ، اطفال با خانواده ی خود (که گاها ممکن است خانواده ی پرجمعیتی باشند) ارتباط برقرار می نماید و ممکن است از آن ها کمک بخواهد از انجام اقدامات مورد نیاز توسط پزشک سر باز زند.در این زمان برای جلوگیری ترس کودکان از تجهیزات یونیت دندان پزشکی بهتر است با دکتر همکاری بیشتری داشته باشید.

کنترل ترس کودکان از تجهیزات دندانپزشکی

کنترل ترس از کودکان از تجهیزات دندانپزشکی

چگونه میتوان ترس کودکان از دندانپزشکی را از بین برد؟

  • بهتر است از کودکی هر فصل یک مرتبه کودک را به دندانپزشکی ببرید.

جهت ایجاد یک ارتباط کاملا موثر، بدون استرس و اضطراب هر سه ماه یک مرتبه یا هر فصل یک بار به دندانپزشکی مخصوص کودک مراجعه کنید.بهتر است پیش از بروز و در اوایل ابتلا هرگونه بیماری دهان و دندان به دندان پزشک مخصوص کودکان مراجعه کنید و تمامی اقدامات مربوط به حفظ سلامت دهان و دندان را برای کودک خود رعایت کنید تا در صورت بروز مشکل، از پیشروی آن جلوگیری کرده و در همان مراحل ابتدایی آن را درمان کنید.

  • هرگز پیش از انجام درمان برای کودک خود فرآیند درمان را توضیح ندهید.

به هیچ عنوان پیش از آنکه به دندانپزشکی مراجعه کنید در رابطه با کار هایی که قرار است برای درمان دهان و دندان کودک شما انجام شود صحبت نکنید تا از بروز ترس کودکان از تجهیزات دندان پزشکی جلوگیری کنید. اجازه بدهید پزشک متخصص دندانپزشکی کودک با صحبت های شیرین و در خور سن فرزند شما آمادگی لازم را در روحیه کودک ایجاد کند تا بتواند بالاترین حد همکاری را از کودک شما در درمان داشته باشد. متخصصص دندانپزشکی کودکان ابتدا کودک را با بیانی آرامش بخش با لوازم محیط کار خود آشنا میکند.

  • پیش از مراجعه کودک به کلینیک دندانپزشکی پزشک خود را آماده کنید.

در صورتی که کودک شما دارای روحیه بسیار حساس است یا دارای بیماری های خاصی است بهتر است ابتدا خودتان به پزشک مراجعه کنید و هر اطلاعاتی که لازم است را به پزشک کودک خود ارائه دهید. در صورتی که نتوانستید به دندانپزشکی مراجعه کنید بهتر است با استفاده از تماس تلفنی یا پیامک وضعیت روحی کودک خود را توصیف کرده و اطلاعات کاملی از بیماری و روحیات او به پزشک بدهید تا در هنگام درمان بتواند او را به خوبی کنترل کند.

  • به کلمات و حرف‌ هایی که با کودک خود در رابطه با دندانپزشکی میزنید دقت کافی داشته باشید.

بهتر است هنگامی که می خواهید در رابطه با دندانپزشکی و پزشک با کودک خود صحبت کنید از کلماتی همچون درد، آمپول و امثال آن استفاده نکنید زیرا موجب ترس کودکان از تجهیزات دندانپزشکی می شود. به جای صحبت کردن در رابطه با این موارد برای او یک مسواک بسیار زیبا گرفته و با کلامی شیرین او را تشویق به رعایت بهداشت دهان و دندان کنید. در رابطه با رعایت بهداشت دندان بهتر است همیشه با کلامی شیرین و لبخند نکات را به گوشزد کرده و همراه او باشید تا مراقبت لازم از دندان های خود را به خوبی انجام دهد و در نهایت بابت عملکرد خوبش او را تشویق کنید.

  • از کودکی او را به همراه خود به کلینیک های دندانپزشکی ببرید

بهتر است از کودکی هر زمانی که به دندانپزشکی مراجعه میکنید و اطلاع دارید در آن روز اقداماتی انجام خواهد شد که دارای هنجاری های کمتری است، کودک خود را به کلینیک ببرید و اجازه دهید با روندهای درمانی آشنا شود و دیگر اضطرابی در رابطه با رویارویی با محیط دندانپزشکی را نداشته باشد.در این صورت خیلی راحت میتوانید او را برای معاینات فصلی به این محیط برگردانید و دیگر استرسی در مراجعه نداشته باشد.

  • حتما در هنگام انجام روند درمان حضور حتی یک نفر از والدین او فراموش نشود.

بهتر است در صورتی که قرار است روند درمانی آغاز شود پدر یا مادر کودک در کنار او باشد و باعث اطمینان خاطر کودک باشد تا از درمان احساس ترس یا اضطراب نکند.البته که یک دندانپزشک خوب ابتدا روحیه کودک را برای پذیرش درمان آماده میکند اما حضور والدین میتواند قوت قلبی برای کودک باشد و میزان تعامل و همکاری کودک را با پزشک افزایش دهد.

بهتر است در همه جلسات درمانی یک نفر ثابت از پدر یا مادر همراه او باشد زیرا کودک به وجود آن فرد عادت میکند و در صورتی که این فرد تغییر کند مدت زمانی طول خواهد کشید تا کودک ارتباط قوی با فرد و پزشک همزمان برقرار کند و ممکن است دچار استرس و اضطراب شود.

بیشتر بخوانید : برای مشاهده انواع قطعات یونیت دندانپزشکی با کیفیت فوق العاده کلیک کنید.

علت ترس کودکان از تجهیزات دندانپزشکیسخن پایانی

راهکارهایی برای کاهش ترس کودکان از تجهیزات دندانپزشکی، روند درمان را برای همه راحت می کند. در صورتی که والدین بدانند فرزندشان ذهن حساسی دارد یا بیماری خاصی دارد، باید از قبل به دندانپزشک مراجعه کرده یا با آن تماس بگیرند. علاوه بر راه حل های ذکر شده در بالا می توان به این راه حل نیز اشاره کرد که در صورت نیاز دندانپزشک می تواند کودک را در آغوش والدین و دوستانش معاینه کند.

دندانپزشکان با دانش و تجربه کافی در این زمینه مطمئناً در درمان کودکان موفق تر خواهند بود. این کار را با آرامش و بدون نگرانی زیاد انجام دهید. اضطراب دوران کودکی زمان را هدر می دهد و می تواند بسیاری از بیماران را غیر قابل درمان کند. اقدامات راهبردی برای کاهش ترس کودکان از وسایل دندانی مطمئنا موثر است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *